dimecres, 26 de maig del 2010

Manifestació social en defensa de l'ensenyament públic

Dissabte, 29 de maig, a les 17:30, Plaça Urquinaona, Barcelona

Benvolgudes mares i benvolguts pares,
Aquesta carta és per informar-vos de les mesures que el Departament d’Educació pren de manera unilateral i que afecten els centres públics.
A partir de l’aprovació de la nova Llei d’Educació de Catalunya (amb el rebuig majoritari del professorat i de bona part dela comunitat educativa) i amb l’argument de la crisi, estem assistint a un atac sistemàtic contra l’ensenyament públic: retallades de plantilles de professorat, massificació a les aules, substitucions no cobertes, retallades de plantilles en escoles rurals, tancament de grups de batxillerat en barris desafavorits, disminució de professionals en els centres -vetlladores, tècniques d’integració social, mediadors/es, traductors/es, etc.-, disminució de la plantilla dels serveis educatius (equips d’assessorament pedagògic, centres de recursos), disminució d’aules de d’acollida, i places públiques insuficients (amb grans llistes d’espera) de cicles formatius, d’educació de persones adultes i de llars d’infants.
Juntament amb la retallada de recursos, assistim també a un seguit de nous decrets que pretenen canviar l’organització democràtica i participativa dels centres per tal d’imposar un model de gestió que allunyi el professorat i la resta de la comunitat educativa de les decisions pedagògiques, organitzatives i de gestió econòmica dels centres.
Tot plegat, no solament ens està portant a un retrocés de l’ensenyament públic sinó també a un retrocés en les condicions laborals del professorat, al qual es fa responsable de les mancances i els errors de l’Administració educativa. Finalment es canvia, també sense consens, el calendari escolar, complicant encara més la difícil conciliació de la vidalaboral i familiar, sobretot de les classes amb menys poder econòmic, i obrint una bretxa de desigualtat entre l’alumnat. ElDepartament d’Educació traspassa una responsabilitat, que no correspon a les AMPA i que no volen assumir els Ajuntaments, sense un pressupost que garanteixi una oferta educativa alternativa i equivalent per tot l’alumnat de Catalunya.

Estem absolutament convençuts i convençudes que l'ensenyament públic és un pilar fonamental en una societat democràtica i que cal defensar-lo col·lectivament i amb fermesa.
Fem una crida a les famílies i a les AMPA a treballar conjuntament en la defensa de l’ensenyament públic. No acceptem les mesures restrictives del Departament d’Educació que estan afectant els centres públics, no acceptem la seva política educativa. Els mestres i tota la comunitat educativa del centre hem de lluitar per un mateix objectiu: l’ensenyament públic i la seva qualitat.


És per això que us convidem a participar a la

MANIFESTACIÓ SOCIAL CONTRA LA POLÍTICA EDUCATIVA D'AQUEST DEPARTAMENT

el proper dissabte 29 de maig de 2010, a les 17:30 de la tarda, a la plaça d’Urquinaona de Barcelona, com també a signar el MANIFEST SOCIAL que trobareu a: www.plataformaensenyamentpublic.cat